Vijesti iz zemlje

ISLAMIC RELIEF U PROTEKLOM PERIODU IMPLEMENTIRAO BROJNE HUMANITARNE AKTIVNOSTI

Nakon uspješno implementirane kampanje Kurbani 2020, Islamic Relief je nastavio sa svojim svakodnevnim aktivnostima prikupljanja donacija i podjele pomoći najugroženijima.

Zahvaljujući nesebičnoj podršci donatora, uspješno je implementirano 171 209 kurbana, podijeljeno je 599 232 paketa mesa u više od 30 najsiromašnijih zemalja na području Azije, Afrike i Istočne Europe. Ovim podjelama, radilo se za dobrobit preko 3 miliona korisnika, osoba koje su u konstantnoj borbi da sebi obezbijede svakodnevne obroke. Na taj način Islamic Relief je dao svoj doprinos u spašavanju života i borbi protiv ekstremnog siromaštva.

U proteklom periodu Islamic Relief je nastavio sa svojim aktivnostima u skolopu projekta Covid-19 Hitan odgovor donirajući zaštitna medicinska odijela, vizire i higijenske pakete Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić u Mostaru, Opštoj bolnici Novi Pazar, Domu zdravlja Tutin, Domu zdravlja Sjenica i domovima zdravlja Centar i Novi Grad Sarajevo.

Pridružite nam se našoj Facebook stranici Islamic Relief Bosna i Hercegovina

Jedan od najvećih i najvažnijih projekata koji implementira Islamic Relief Bosne i Hercegovine jeste stipendiranje jetima i pomoć jetimskim porodicama kroz projekte podrške, samoodrživosti i pomoć kao odgovor na hitne situacije. Tako je u proteklim danima jedan od jetima, Adis, koji se od rođenja suočava sa problemima i poremećajima u razvoju, paralizovan je i ne govori, dobio nov medicinski krevet sa dekubikalnim dušekom koji će mu mnogo olakšati svakodnevnicu.

Islamic Relief se zahvaljuje donatorima na zaprimljenim donacijama laptopa i računara koji su odmah proslijeđeni djeci kako bi mogli pratiti on-line nastavu. Prioritet u proslijeđivanju ovakvih donacija daje se djeci koja su bez jednog ili oba roditelja.

Vašim malim doprinosima budite i vi dio velikih stvari koje implementira Islamic Relief Bosne i Hercegovine.

Više informacija o načinima pomoći i realizovanim akcijama pronađite na facebook stranici ove humanitarne organizacije koja kontinuirano djeluje i pomaže u Bosni i Hercegovini od 1992. godine. https://www.facebook.com/IRBIH

akos.ba

Povezani članci

Back to top button