StipendijeVijesti iz zemlje

Islamic Relief: U četvrtak dodjela 50 stipendija

Humanitarna organizacija Islamic Relief Worldwide u četvrtak če uručiti 50 stipendija za bosanskohercegovačke studente u vrijednosti od 68.323 KM.

Ceremonija potpisivanja ugovora o dodjeli studentskih stipendija za 2020/2021 akademsku godinu, između Islamic Relief-a Bosne i Hercegovine i dobitnika stipendije održaće će u 14.00 u hotelu Europa u Sarajevu.

Godišnje studentske stipendije dobilo je 50 studenata iz Konjica, Tuzle, Vareša, Stoca, Gračanice, Sarajeva, Cazina, Zenice, Bihaća, Busovače, Travnika i Mostara.

– Ovom dodjelom podržali smo studente koji se školuju na raznim fakultetima u svim oblastima, uključujući medicinu, arhitekturu, ekonomiju, kriminalistiku, elektrotehniku i druge – navode iz Islamic Relief-a.

Vrijednost projekta dodjele godišnjih stipendija je 68.323 KM.

– Kroz projekat „Unapređenje ekonomsko-socijalne stabilnosti za djecu bez jednog ili oba roditelja“ koji finansira partnerski ured Islamic Relief Kanada, godišnjim studentskim stipendijama pomažemo mlade da preuzmu inicijativu u vlastitom životu i školovanju – dodaje se u najavi događaja.

Zbog propisanih epidemioloških mjera ceremoniji će prisustvovati 10 studenata, dok će ostali svoje ugovore dobiti putem pošte.

Islamic Relief Worldwide je međunarodna humanitarna organizacija koja je za 35 godina svog postojanja promijenila živote više od 110 miliona ljudi u više od 40 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini djeluje od 1992. godine i od tada do danas pomaže da se ova zemlja gradi i raste.

2015. i 2016. godine Islamic Relief je implementirao slične projekte kroz koje je na isti način podržao 100 studenata i 30 sportista.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button