U Fokusu

Islamic Relief u BiH: Palestina nas treba!

Islamic Relief u Bosni i Hercegovini pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Gaze koja se ponovo suočava sa opasnom eskalacijom nasilja sa više od hiljadu ranjenih u sukobima.

Izraelski zračni napadi na Gazu usmrtili su najmanje 198 osoba, uključujući 58 djece dok broj žrtava sa svakim napadom raste! Islamic Relief osuđuje svako nasilje nad civilima i poziva na poštivanje međunarodnog humanitarnog prava.

Gaza je pod napadom. Mnoga djeca su ostala siročad, brojne porodice su ostale bez svojih domova, hiljade je povrijeđenih, bolnice su uništene.

Islamic Relief je najveća nevladina organizacija koja djeluje u Gazi, a svoju pomoć pruža i na Zapadnoj obali i u Kudsu preko lokalnih organizacija. Uredi Islamic Relief-a širom svijeta svakodnevno primaju izvještaje od kolega iz Gaze koji izvještavaju o stravičnim posljedicama napada. Islamic Relief Bosne i Hercegovine obavezao se na pomoć i podršku stanovnicima Gaze! Sva prikupljena sredstva ured u Gazi će iskoristiti za pomoć zdravstvenom sektoru (medicinska oprema i potrepštine), za podjele hrane kao i za podjele neprehrambenih proizvoda.

Šta možete učiniti da pomognete Palestini?

Kada se kamere ugase i ljudi prestanu pričati o Gazi Islamic Relief će nastaviti raditi u Palestini, kao što to i čini od 1997. godine pružajući hitnu pomoć od životnog značaja i ključnu pomoć kroz projekte podjele hrane kao i obrazovnu i psihosocijalnu podršku porodicama u regiji.

Uz vašu podršku Islamic Relief će pružiti hitnu medicinsku pomoć onima kojima je najpotrebnija!

“Allah je na pomoći robu, dok je on od pomoći svom bratu.” – Poslanik Muhammed s.a.v.s.

Kako donirati?

📞 Pozivom na broj 17053 donirate 2 KM za Palestinu

💲Putem računa: 186 000 107 243 4061

Primalac: Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo

Adresa: Jukićeva 75, Sarajevo

Svrha uplate: Pomoć za Palestinu + Vaš kontakt broj ili email ukoliko želite biti informisani o našim projektima i radu

🏠Lično u našem uredu, Jukićeva 75, Sarajevo

🌐Online putem web stranice www.islamic-relief.ba

Više o ovoj akciji pročitajte na: https://www.islamic-relief.ba/apel-za-palestinu/

akos.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članci

Back to top button