Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Islamic Relief predstavio projekat pomoći za 1417 djece bez jednog ili oba roditelja

Islamic Relief predstavio projekat pomoći za 1417 djece bez jednog ili oba roditelja

U prostorijama firme FIS u Vitezu održana konferencija za medije na kojoj je direktor humanitarne organizacije Islamic Relief BiH Semir Kukuruzović predstavio projekt pomoći za 1417 djece bez jednog ili oba roditelja.

U svom obraćanju prisutnima poručeno je da se projekt realizira u 12 gradova u BiH u prodajnim objektima kompanije FIS d.o.o. Djeca koja su korisnici ovog projekta su bila u prilici da sa svojim starateljima dođu u jedan od prodajnih objekata spomenute kompanije i sami za sebe izaberu zimske jakne i čizme u vrijednosti od 166 KM.

Istaknuto je da je predstavništvo organizacije Islamic Relief osiguralo i ogrjev za 225 porodice. Za većinu je osiguran bukov briket, a za ostale, ovisno od tipa grijanja kojeg koriste, plaćeni su računi za struju, plin ili centralno gradsko grijanje.

Ukupna vrijednost realiziranog projekta je oko 350 000 KM. Istaknuta je i veoma dobra i korektna suradnja sa predstavnicima FIS-a koju su pružili.

Islamic Relief BiH inače već 25 godina pomaže djeci bez roditelja, uzrasta od svega nekoliko mjeseci pa do 18 godina.

Osim redovitih stipendija, djeci pružaju i druge vrste pomoći poput opreme za školu, psihološke podrške, raznih edukativnih sadržaja, te pomoć u samozapošljavanju.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top