Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Stipendije > Islamic Relief: 100 stipendija za studente državnih fakulteta u BiH

Islamic Relief: 100 stipendija za studente državnih fakulteta u BiH

Predstavnici humanitarne organizacije Islamic Relief u Sarajevu danas su dodijelili 100 stipendija za redovne i vanredne studente državnih fakulteta u BiH.

Direktor Islamic Relief za BiH Velija Semir Kukuruzović je kazao da će ovim njihovim projektom 100 studenata iz BiH biti stipendirano u pojedinačnom iznosu od oko 900 KM. Navodeći da se radi o redovnim studentima, dodao je kako žele da daju dodatnu podršku mladim ljudima koji su voljni da uče i koji su spremni da svoje vrijeme potroše na učenje.

Ističe da su svjesni toga da sve porodice nisu u prilici niti u situaciji da osiguraju svojoj djeci potrebna materijalna sredstva.

– Želimo da nauka i učenje budu nešto što je jako važno za mladog čovjeka – naveo je Kukuruzović.
Danas je uručeno i 10 stipendija za jetime/djecu bez jednog ili oba roditelja, od strane partnerske fondacije Muharem Berbić, a u cilju podrške nastavku višeg obrazovanja djece, što je u skladu sa misijom obje organizacije. Kukuruzović je podsjetio da je Islamic Relief humanitarna organizacija koja je 1984. godine osnovana u Velikoj Britaniji, a u BiH je od 1992. godine.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top