Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Isa iz Konjica poklonio 10 računara djeci u Srebrenici

Isa iz Konjica poklonio 10 računara djeci u Srebrenici

Priča iz Srebrenice…
Dobro je sve dok postoje dobri ljudi
Dokaz za to je Isa Džino iz Konjica.
Kao i svih prethodnih godina Isa je i ove godine odlučio da pokloni jedan nov računar za 27 .noć ramazana, te je zamolio svoje prijatelje statusom na Facebooku da mu pomognu, da mu predlože hairli dijete kojem je potreban računar a nije u mogućnosti da ga kupi.
Odmah poslije objave satusa počeli su pristizati prijedlozi od FB prijatelja kome da pokloni računar, međutim dobio je više prijedloga već što se nadao, a računar jedan na raspolaganju.
Zamolio je svoje prijatelje iz Srebrenice da mu provjere 100% sve informacije kako ne bi računar otišao tamo gdje ne treba, tj onome ko već ima ili je u mogućnosti da ga sam sebi kupi.
Tako da je ove godine odlučio da pokloni 10 računara, i to ovaj put u Srebrenicu.

Nadam se da sam vratio osmijeh djeci kojoj je bila životna želja da imaju računar, a nisu bili u stanju da ga kupe zbog loše materijalne situacije u kojoj se nalaze njihove porodice, nadam se da će im pomoći u daljnjem školovanju te da ga neće koristiti samo za Facebook” – govori nam Isa kroz osmijeh.

Cilj mi je dati onoliko koliko mogu pa čak i više i tako pomoći onima koji su u stanju potrebe kao i to da ostvarim pozitivan utjecaj na društvo kako bi se još neko sjetio da pomogne djecu koja su u lošoj matrijalnoj situaciji.” – dodaje.
Ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo upratili na njegovom FB profilu koje je Isa realizovao.
Isa pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama onoliko koliko je u mogućnosti.
Među nedavnim uspiješno okončanim akcijama između ostalih je zadnjih nekoliko godina stalno poklanja računare djeci koja nisu u mogućnosti da sebi kupe, kao i razne humanitarne akcije.
Pomagao je mnoge socijalne slučajeve kao i učesnik mnogih akcija prikupljanja pomoći za liječenje oboljelih.

Isa ima i poruka za kraj, a ona glasi:
Bogati smo onoliko koliko djelimo tj. naše je samo ono što dajemo drugima, bogatstvo nije u skupim automobilima, kućama, vikendicama, bogatstvo je u srcu, ako si siromašan u srcu ma bolan džaba ti sva ta materijalna „bogatstva“.
Čovjek kad umre ne nosi sa sobom niti auto niti kuću niti bilo šta osim dobrih odnosno loših djela, zato poručujem svima da se malo preispitaju koliko su bogati?

Na kraju, da se zahvalimo Isi na ovom humanom djelu te poželimo uspijeh i što više ovakvih djela donatoru kao i djeci kojoj su ovim činom uljepšani kako Ramazan tako i nadolazeći Bajram.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top