Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > IPF Zenica: Edina Makić-Mujić odbranila magistarski rad na temu ‘Pedagoška misao u tefsiru Fi zilali-l-Kur’an Sejjida Kutba’

IPF Zenica: Edina Makić-Mujić odbranila magistarski rad na temu ‘Pedagoška misao u tefsiru Fi zilali-l-Kur’an Sejjida Kutba’

Na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici, na Odsjeku za islamsku vjeronauku, 11. marta 2015. Edina Makić-Mujić iz Bugojna  uspješno je odbranila magistarski rad na temu „Pedagoška misao u tefsiru Fi zilali-l-Kur’an Sejjida Kutba“ i time promovisana u magistricu religijske edukacije.

Rad je odbranila pred komisijom u sastavu: prof. dr. Šefik Kurdić – predsjednik komisije, prof. dr. Safvet Halilović – mentor, doc. dr. Izet Pehlić – član. Sekretar komisije je bio mr. Muamer Neimarlija. Odbrani rada prisustvovao je i dekan Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici prof. dr. Zuhdija Adilović.

Iz biografije

Edina Makić – Mujić je rođena 4. augusta 1978. godine u Bužimu od oca Huseina i majke Rafije. Osnovnu školu “Petar Kočić” završila je u Starom Majdanu – Općina Sanski Most, a u Cazinu medresu “Džemaludin Čaušević”. Akademske 1997./1998. godine upisala je Islamsku pedagošku akademiju u Bihaću i nakon prvog semestra napustila studij zbog udaje i boravka pet godina u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Akademske 2006./2007. godine obnavlja upis na Islamski pedagoški fakultet u Bihaću. U junu 2010. godine diplomirala je  na temu “Allahova, dž.š.,  imena i svojstva u svjetlu islamske doktrine” i stekla stručno zvanje “Bakalaureat/Bachelor islamske vjeronauke”. U 2011./2012. godini upisala je Drugi  ciklus Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, odsjek islamska vjeronauka.

Udata je i majka četvoro djece.

Azam Mandžić

rijaset.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top