Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Investicija Preventa: U Bužimu se proizvode vojno-zaštitna odijela

Investicija Preventa: U Bužimu se proizvode vojno-zaštitna odijela

Trenutno je na projektu zaposleno blizu 50 radnika, a u narednom periodu, shodno širenju poslovanja i kapaciteta planirano je ukupno 120 uposlenika.

-Promjenom vlasničke strukture u Saniteksu, te ulaganjem u nove projekte i rekonsturkciju proizvodnih pogona, stvorili su se preduvjeti za pokretanje prozvodnje u pogonu Bužim, gdje je postojala infrastruktura za procese šivanja – izjavio je direktor Saniteksa iz Velike Kladuše Nedžad Pita, dodavši kako je kroz ovaj projekat obezbijeđen rast poslovanja i širenje proizvodnog portfolia Saniteksa, koji je prepoznatljiv po proizvodnji sanitetske opreme, jedini je proizvođač gaze i proizvoda od gaze u regionu.

Od 2015. godine u većinskom je vlasništvu Prevent grupacije. U protekle dvije godine pokrenuta je proizvodnja u tkaonici u Velikoj Kladuši, ugovorena saradnja sa renomiranim kupcima te uložena značajna sredstva u poboljšanje infrastrukture i uvijeta rada.

NFM je lider na tržištu vojne zaštite, njihova oprema služi vojskama brojnih zemalja širom svijeta. Svaki NFM proizvod utjelovljuje skandinavski dizajn etike, minimalizma i funkcionalnosti.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top