Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Internacionalni univerzitet u Sarajevu: Prvi bh. univerzitet akreditovan u Austriji

Internacionalni univerzitet u Sarajevu: Prvi bh. univerzitet akreditovan u Austriji

Austrijska državna Agencija za osiguranje kvaliteta i akreditaciju, AQ Austria, inače punopravna članica Evropskog udruženja za osiguranje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA), akreditovala je sedam studijskih programa prvog i drugog ciklusa koji se realizuju na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)

Odluku o akreditaciji donio je Upravni odbor austrijske Agencije na sjednici održanoj 21. septembra, 2016. godine u Beču.

Internacionalni univerzitet u Sarajevu je time postao prvi univerzitet iz BiH čije dodiplomske i diplomske studijske programe je akreditovala AQ Austria. Ovom prestižnom akreditacijom studijski programi IUS-a dobili su međunarodno priznanje, a studenti i diplomanti veću mogućnost mobilnosti i nastavka školovanja u okviru Evropskog prostora visokog obrazovanja (EHEA), a i šire.

IUS je u nizu svojih uspjeha na međunarodnom planu još jednom potvrdio svoje opredjeljenje ka Bolonjskoj viziji, kojom se zahtjeva da se osiguranje kvaliteta visokoškolskih ustanova vrši u skladu sa Evropskim standardima i smjernicama (ESG) i na bazi međunarodne saradnje.

Svečana ceremonija dodjele certifikata o akreditaciji studijskih programa će se održati 11. novembra, 2016. godine u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (Hrasnička cesta 15, Ilidža).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top