Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Inicijativa mladih BiH i Pomozi.ba: “Korpa za pomoć izbjeglicama” čeka da je napune građani Sarajeva

Inicijativa mladih BiH i Pomozi.ba: “Korpa za pomoć izbjeglicama” čeka da je napune građani Sarajeva

Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine uključila se u skupljanje pomoći za izbjeglice u okviru akcije “Pomozi izbjeglicama sa Bliskog Istoka!” koju je organizovalo Udruženje Pomozi.ba, javlja Anadolu Agency (AA).

Aldijana Okerić iz Inicijative mladih za ljudska prava BiH izjavila da su se upoznali sa akcijom preko interneta te da su odlučili skupiti stvari potrebne za izbjeglice koje se nađu u Beogradu na putu ka zemljama zapadne Evrope.

Čekajući ispred “korpe za pomoć” kod jednog od sarajevskih supremarketa, Okerić je dodala da će prikupljenu donaciju građana preuzeti Udruženje Pomozi.ba i uručiti izbjeglicama u Beogradu 25. septembra.

Okerić je rekla da su zadovoljni odzivom građana Sarajeva i dodala: “To su ljudi koji dobro znaju šta znači ovo stanje i znaju šta je biti bez vode i hrane”.

Anera Junuzović iz Udruženja Pomozi.ba kazala je da sva prikupljena sredstva od strane Inicijative mladih za ljudska prava BiH će se dostaviti izbjeglicama u Beogradu.

Osim Sarajeva, Junuzović je najavila da će prikupljati pomoć za izbjeglice i u Tuzli, Brčkom, Jablanici i Zenici.

Nataša Stupar je ostavila neke artikle u “korpu za izbjeglice”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“To je možda sitnica za mene, ali njima znaći mnogo”, kazala je ova Sarajka.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top