Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Info servisa za mlade Mostar: Održan edukativni kamp za mlade 2017.

Info servisa za mlade Mostar: Održan edukativni kamp za mlade 2017.

U subotu 07.01.2017.g. je završen jedan jedinstven i koristan projekat Info servisa za mlade.

Dodjelom certifikata učesnicima, završen je “Edukativni kamp za mlade 2017.” u kome je učešće uzelo 35 srednjoškolaca iz Mostara, Konjica, Čapljine i Stoca. Kamp je obilovao raznim sadržajima edukativnog, sportskog, rekreacijskog, vjerskog karaktera. Cilj kampa je bio zbližiti omladinu našeg grada i ostalih gradova našeg Muftijstva te stvoriti neraskidive prijateljske veze među njima, u čemu smo čini se i uspjeli, a trajao je od 04. do 07.01.2017.g.

Omladina je snaga svakog društva. Oni su nosioci progresivnih ideja i projekata.

Podršku ovom projektu pružili su: Karađoz-begova mederesa, Medžlis Islamske zajednice Mostar, Muftijstvo mostarsko, UG “Zalik” te O.Š. “Zalik” na učešu u realizaciji kampa, te prof. Valdet Peštalić, mr. Dino ef. Maksumić, Enver ef. Husnić i Kenan ef. Ovčina na organizaciji seminara.

U nadi da će mladići i djevojke, učesnici našeg kampa, biti promjena u sredini u kojoj žive, da će pozitivno i sa kampa poneseno iskustvo, znanje i energiju prenositi na svoje vršnjake, pozivamo ostalu omladinu grada da budu  promjena u društvu, te da budu dio pozitivne priče zvane Info-servis za mlade.

Video o aktivnostima kampa se nalazi na sljedećem linku:

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top