Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Ilidža: Hifa Petrol gradi treću benzinsku pumpu u ovoj godini

Ilidža: Hifa Petrol gradi treću benzinsku pumpu u ovoj godini

Hifa-Petrol je započela izgradnju treće benzinske pumpe u 2014. godini koja je locirana kod glavnog kružnog toka na Ilidži (Sarajevo). Dana, 30.03.2014.godine su u zemlju položene dvije cisterne – jedna za gorivo (100.000 litara) te jedna za plin (30.000 litara). U sklopu ove pumpe je planirana izgradnja samouslužnih autopraonica. Ovo će ako Bog da biti šesta pumpa HIFA GROUP-a u Kantonu Sarajevo. 

Rekonstrukcija akvizirane pumpe u Rakovici (Ilidža) od strane Hife je pri kraju. U narednim danima se očekuje otvorenje ove pumpe, koja će biti 27. pumpa po redu u grupaciji, a prva otvorena u 2014.- godini.  

 

Novi objekti u D. Vakufu i Zenici

 19.02. 2014.g., Hifa-Petrol je započela izgradnju druge benzinske pumpe u 2014.g., locirane u Donjem Vakufu. Tom prilikom su u zemlju položene dvije cisterne – jedna za gorivo (100.000 litara) te jedna za plin (30.000 litara). U sklopu ove pumpe je planirana izgradnja vulkanizerske radnje te samouslužnih autopraonica.

U mjesecu januaru 2014.godin započeta je izgradnja druge benzinske pumpe u Zenici, locirane u blizini željezare. Očekivani krajnji rok završetka radova je krajem 2014.g. Ono što je specifično za ovu pumpu, u odnosu na b.p. Zenica I, je to da će u ponudi biti i LPG, samouslužna autopraonica, te mogućnost točenja goriva za teretna vozila.

Prošle godine u Vogošći je izgrađen mini terminala za skladištenje goriva kapaciteta 100.000 litara.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top