Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni > Iftarski meni:Vegedor marinirani ražnjići od janjetine

Iftarski meni:Vegedor marinirani ražnjići od janjetine

Sastojci:

Janjetina bez kosti 600g

Vegedor 2 kašike

Jogurt ½ litra

Bijeli luk 3 češnja

Biber  1 kašikica

Tikvica 200g

Paprika svježa 200g

Patlidžan 200g

Crveni luk 100g

Sol 1 kašikica

Kurkuma ½ kašikice

Limeta 1kom

Priprema:

Janjeće meso bez kosti(od plećke) isjeći kocke željene veličine, meso natrljati sa Vegedor začinom i nanizati na ražnjiće.

U jogurt staviti sjeckani bijeli luk, sok od limete, kurkumu, biber i Vegedor začin. Sve izmiješati pa u marinadu staviti pripremljene ražnjiće. Marinirati oko 2 sata. Marinirane ražnjiće peći na roštilju ili roštilj tavi po nekoliko minuta sa obje strane.

Povrće isjeći na trake i peći na roštilju i roštilj tavi, posoliti i servirati kao podlogu pečenim ražnjićima.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top