Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni > Iftarski meni: Vegedor punjene lignje

Iftarski meni: Vegedor punjene lignje

Sastojci:

Lignje 400g

Šampinjoni 3kom

Vegedor 3 kašikice

Limun 2kom

Crveni luk 1 glavica

Bijeli luk 2 češnja

Bijeli biber 1 kašikica

Maslinovo ulje 3 kašike

Kečap 2 kašike

Prezla 1 kašika

So 1 kašikica.

Priprema:

Lignje očistiti i odvojiti krakove. U tavi na ulju  popržiti crveni i bijeli luk sa krakovima lignji, dodati šampinjone isječene na listiće, kečap, sok od limuna, prezlu i Vegedor.

Sa pripremljenom masom puniti lignje, zatvoriti čačkalicom i pržiti nekoliko minuta. Lignje posoliti pred kraj prženja i poslužiti sa kuhanim povrćem. Dekorisati sa ploškama limuna  i svježim začinskim biljem.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top