Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni > Iftarski meni: Vegedor pileći namaz

Iftarski meni: Vegedor pileći namaz

Sastojci:

Pileći file 250g

Vegedor 3 kašikice

Celer korijen 50g

Peršun korijen 40g

Mrkva 50g

Bijeli biber 1 kašikica

Sol 1 kašikice

Crveni luk 60g

Bijeli luk 1 češanj

Maslac 40g

Sok od pola limuna

Priprema:

Crveni luk sitno nasjeckati pa popržiti da porumeni, dodati sjeckani bijeli luk i pileći file na kockice. Popržiti pa izvaditi da se hladi.

Mrkvu, peršun korijen i celer isjeći na kockice i skuhati u slanoj vodi.

Pripremljeno meso i luk staviti u blender, dodati ocijeđeno skuhano povrće, rastopljeni maslac, Vegedor, bijeli biber, sok od pola limuna i po potrebi doliti malo vode u kojoj se kuhalo povrće. Sve izblendati i ohladiti. Poslužiti na prepečenom tostu.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top