Vi ste ovdje
Home > ramazanski-kutak > Iftarski meni > Iftarski meni: Vegedor gulaš za početnike

Iftarski meni: Vegedor gulaš za početnike

Sastojci:

Juneće meso bez kosti 800g

Vegedor 3 kašike

Crveni luk 300g

Celer korijen 150g

Crvena svježa paprika 200 g

Mrkva 200g

Bijeli luk 3 češnja

Peršunov list 20g

Paradajz pelat 300g

Biber 2 kašikice

So2 1 kašikice

Ulje 1 šolja

Priprema:

Juneće meso isjeći na kocke, posoliti pa pržiti na ulju kada meso bude poprženo,  dodati Vegedor, pomiješati da se sjedine pa doliti 1,5 lit vode i kuhati 50 minuta.

Povrće isjeckati na kockice pa pržiti na ulju, prvo crveni luk da porumeni, zatim dodati mrkvu, celer, crvenu svježu papriku i bijeli luk. Posoliti pobiberiti i dodati Vegedor začin. Kada je povrće poprženo doliti vodu i kuhati 30 minuta, pred kraj dodati paradajz pelat i sjeckani peršunov list. Sačekati par minuta pa pripremljeno povrće malo ohladiti i izblendati štapnim mikserom.

Pripremljenu povrtnu masu izliti u posudu gdje se kuha meso(nakon 50 minuta ) i kuhati dok meso ne bude skuhano. Povremeno miješati.

Po želji servirati sa kuhanm rižom, tjesteninom ili palentom.

Vegedor gulaš se po želji može pripremati sa puretinom, piletinom, janjetinom ili nekom drugom vrstom mesa.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top