Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Humanitarni bazar “Dobre volje”: Prikupljena sredstva za ugrožene osobe

Humanitarni bazar “Dobre volje”: Prikupljena sredstva za ugrožene osobe

Udruženje “Pomozi.ba” organizovalo je danas tradicionalni mjesečni humanitarni bazar “Dobre volje” u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sva sredstva ostvarena od prodaje na bazaru su namijenjena projektu “Obrok za sve”. Sva izložena roba je prodavana po izuzetno povoljnim cijenama. Veliki broj građana odazvao se ovoj akciji i na taj način pomogao socijalno ugroženim, ali i bolesnim građanima.

Ovaj put, svrha bazara je projekat “Obrok za sve“ u sklopu kojeg preko 300 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dostavljaju jedan obrok dnevno na kućni prag. Korisnici projekta “Obrok za sve” su stari, bolesni i iznemogli socijalno ugroženi ljudi koji samostalno ne mogu doći ni do javne kuhinje.

Adnan Tatarević iz Udruženja podsjetio je za AA da je u pitanju tradicionalni bazar “Dobre volje”, namijenjen projektu “Obrok za sve”.

“Hvala našim sugrađanima. Odziv je poprilično dobar. Pozivamo i ostale, koji nisu došli, da navrate, tu smo do 16 sati. Cijene su simbolične, od 0,50 KM. Ovdje se može pronaći sve ono što su naši sugrađani donirali u tu svrhu, od igle do lokomotive”, pojasnio je Tatarević.

Najviše ima, kako je kazao, posuđa, sitnog namještaja, igračaka, putne opreme…

“U principu, nikada se ne proda sve, uvijek nešto ostane, a nešto novo dođe”, rekao je Tatarević.

Govorio je i o projektu “Obrok za sve”, koji je pokrenut u novembru 2015. godine.

“Krenuo je simbolično sa 30 obroka. Obroke smo kuhali u našim prijateljskim restoranima. Onda smo malo po malo otvorili našu kuhinju i sada svaki dan kuhamo 300 obroka za socijalno ugrožene osobe u BiH”, izjavio je Tatarević navodeći da i u Prijedoru rade dodatnih 160 obroka za to područje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top