Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Hrvatska: Otvoreni 10. Dani bosanskohercegovačke kulture

Hrvatska: Otvoreni 10. Dani bosanskohercegovačke kulture

U  zagrebačkom Kinu Europa održano je svežano otvorenje 10. po redu manifestacije “Dani bosanskohercegovačke kulture” povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u suradnji s Udrugom Kreativna de Kultura po 10. put organizira manifestaciju „Dani bosanskohercegovačke kulture u Zagrebu“ koja se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održava od 25. do 27. studenoga 2017. godine.

Događanje su svečanim govorima otvorili gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik VBNMGZ-a Harun Omerbašić, a na otvorenju je nazočio i zagrebački muftija Azi ef. Hasanović.

U programu manifestacije  tradicionalno se prikazuju igrani, dokumentarni i animirani filmovi nastali u produkciji ili koprodukciji bosanskohercegovačke kinematografije, ali i ostvarenja iz scenske, likovne i glazbene umjetnosti.

Na svečanom otvorenju u Kinu Europa prikazan je dokumentarni film Mustafe Mustafića “Saraj’vo”, a uz to posjetitelji imaju priliku pogledati izložbu “People of Sarajevo”, dokumentarni fotoprojekt fotografkinje Imrane Kapetanović.

Pobjednik Zagrebačkog film festivala “Muškarci ne plaču”, film Alena Drljevića, na programu je drugu večer manifestacije, 26. studenoga, također u Kinu Europa.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top