Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Hoše komerc u ostvario prihode 64 mil. KM: Nastavljamo sa podrškom domaćim brendovima

Hoše komerc u ostvario prihode 64 mil. KM: Nastavljamo sa podrškom domaćim brendovima

“Uvijek smo bili uz domaće brendove, tako da smo i ove godine podržavali domaće proizvođače učešćem u kampanji ‘Kupujmo domaće’, ali i na policama naših prodavnica. U skladu sa praćenjem trendova i zahtjevima tržišta, Hoše komerc je tokom 2016. godine izvršio kompletnu implementaciju novog informacionog sistema, koji je znatno doprinjeo povećanju kvaliteta usluge koju već 38 godina pružamo Sarajlijama. Sve u svemu, možemo kazati da je protekla 2016. bila na nivou rekordne 2015. godine, kada smo ukupno imali prihode više od 64 miliona KM neto”, izjavio je Amir Pizović izvršni direktor kompanije Hoše komerc.

I u 2017. godini nastavljeno je sa proširenjem asortimana u maloprodajnim objektima, s ciljem da kupci Hoše komerca uvijek imaju nešto novo u ponudi, a poseban fokus je stavljen i na edukaciju uposlenika svih objekata ove kompanije.

Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Osnovna djelatnost je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda.

Hoše komerc d.o.o trenutno zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži. Na veleprodaji je zaposleno 35 radnika a u proizvodnji 12. U sektoru robnog i finansijskog računovodstva firma upošljava 15 radnika, sa tendencijom povećanja uposlenih na svim nivoima. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top