Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Hoše komerc na tržište plasirao redizajnirana pakovanja branda Bony

Hoše komerc na tržište plasirao redizajnirana pakovanja branda Bony

“Pakeraj kao potpuno novi odjel proizvodnje u Hoše komercu smo pokrenuli još 1999. a Bony je plasiran na tržište iste te godine kada i naša kafa Merka. Brand Bony je nastao kao odgovor na jako tešku situaciju u kojoj se tada našla cijela domaća prehrambena industrija koja je bila pod velikim pritiskom uvoznih proizvoda. Kao domaći brand Bony je vrlo brzo stekao povjerenje potrošača. Krenulo se sa nekoliko artikala da bi danas Bony narastao u jednu od najbolje pozicioniranih domaćih linija proizvoda poznatih kao ‘pakeraj praškastih i zrnastih proizvoda’. Projekat redizajna smo uspješno okončali i drago nam je da smo našu emociju druženja, te kuhanja i topline porodičnog ambijenta u cjelosti prenijeli na nova pakovanja”, navode iz kompanije Hoše komerc.

Novi dizajn branda Bony na prepoznatljiv način još više naglašava privrženost konceptu domaće, zdrave i ukusne ishrane, njegujući tradiciju kuhanja na ovim prostorima. Projekat je realizirao dizajner Kemal Bećirević i njegov Studio MRAK iz Sarajeva. Sam dizajn je zadržao prepoznatljivost brenda BONY uz dodane elemente domaćih etno motiva.

Osnovna djelatnost kompanije Hoše komerc je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, zatim slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. Hoše komerc zapošljava 216 radnika, od čega je veći dio radnika zaposlen u maloprodajnoj mreži.

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo je jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc već 38 godina pruža trgovačke usluge Sarajlijama. Prva trgovina otvorena je davne 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu. Pored proizvodnje i veleprodaje, Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top