Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Historijski dan za muslimane i IZ u Sloveniji: Proučena hafiska dova Špendi ef. Fidaniju

Historijski dan za muslimane i IZ u Sloveniji: Proučena hafiska dova Špendi ef. Fidaniju

U subotu 13. decembra 2014. godine u prostorijama Islamske zajednice u Ljubljani, koje su bile premale da prime veliki broj vjernika iz svih krajeva Slovenije i regiona, proučena je hafiska dova Špendi ef. Fidaniju.

 

Špendi ef. Fidani rođen je 1985. godine u Sarajevu i sin je Baftira i Hanife Fidani. Završio je Karađoz-begovu medresu u Mostaru i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Ovom povijesnom događaju za Islamsku zajednicu u Sloveniji prisustvovali su muftije goraždanski, zenički, zagrebački, muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, mnogi glavni imami i imami. Na hafiskoj dovi prisutnima se obratio izaslanik Reisu-l-uleme, imam Gazi Husrev-begove džamije Mensur ef. Malkić.

15-12-2014-02-hf-dov-ljub-2

Muftija ljubljanski Nedžad ef. Grabus iskazao je zahvalnost svim prisutnim što svojim dolaskom učestvuju u radosti Islamske zajednice u Sloveniji, kazavši da je ovo povijesni dan za muslimane Islamsku zajednicu.

M.Š.

 

rijaset.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top