Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Historija se ponavlja: Turska se suočava sa istom zavjerom koja je srušila Osmansko carstvo

Historija se ponavlja: Turska se suočava sa istom zavjerom koja je srušila Osmansko carstvo

Sirijski zapovjednik turkmenskog porijekla upozorio je na destruktivne zavjere orkestrirane iz zemlje i inostranstva a koje namjeravaju da unište vladajuću AK stranku

“Šta god da su planirali kako bi destabilizirali i oslabili Osmansko carstvo u prošlosti, oni to isto rade kako bi ugrozili Tursku u današnje vrijeme”, napisao je Ahmed Aravud ebu Fadil, zapovjednik Turkmenske brdske brigade.
Ebu Fadil je zapovjednik najveće turkmenske brigade koja se bori protiv režimskih snaga u Siriji, a uputio je pismo turskoj vladi koja je poslala humanitarnu pomoć i zalihe turkmenskoj zajednici.

U svom pismu, Ebu Fadil je također naglasio da predsjednik Turske, Redžep Tajjip Erdoan, i premijer Ahmet Davutoglu obavljaju vitalni zadatak. “Turska je zemlja pravde sa dugom časnom historijom. Mi, kao Turkmeni, se molimo Allahu da osujeti ove zavjere usmjerene na Tursku”.
Zapovjednik je također pohvalio politička dostignuća Erodana u proteklih deset godina otkako je došao na vlast u Turskoj. “Erdoan je pozdravljen kao model muslimanskog vođe koji savjetuje napredak svim islamskim zemljama u ekonomiji i nauci”, navodi dalje on.
“On je postigao da razvije svoju zemlju ekonomski i naučno i na drugim poljima. To je izuzetno dostignuće”.

“Danas imamo Tursku kojoj nije potrebna Evropska unija, već je Turska ono što je potrebno Evropskoj uniji. Ona je pregažena diskriminacijom, rasizmom i sektaštvom”.
U međuvremenu, turske vlasti su objavile da je turski Crveni polumjesec u posljednjih 30 dana distribuirao humanitarnu pomoć u konvoju od 12 kamiona turkmenskoj zajednici. Posljednji konvoj je sadržavao brašno, suhu hranu, obuću i hranu pogodnu za doručak. Pomoć je predata Turkmenima koji žive u gradu Bayir-Budžak u blizini pokrajine Latakija na sjeverozapadu Sirije.

IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top