Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Hifa-Petrol finansira projekat Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama vrijedan 250.000 KM

Hifa-Petrol finansira projekat Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama vrijedan 250.000 KM

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama Tešanj već dugi niz godina se bori s problemom neadekvatnog prostora za boravak djece. Humanom gestom Hajrudina Ahmetlića, ovaj problem će biti riješen do kraja godine, javlja Radio Zos.

 

U saradnji sa općinskim institucijama Hajrudin Ahmetlić se odlučio za finansiranje ovog projekta. Vrijednost projekta iznosi oko 250 hiljada maraka, a čitav iznos obezbjeđuje Hajrudin Ahmetlić s porodicom.

Nakon svečanog i simboličnog otvaranja radova od strane općinskog načelnika Suada Huskića i Hajrudina Ahmetlića, prisutni su uputili svoje čestitke na ovakvom projektu. Općinski načelnik je ovom prilikom istakao kako je Tešanj mali grad, sa ljudima velikog srca, što se uvijek iznova dokazuje.

Na upit zašto baš ovaj projekat – Hajrudin Ahmetlić je kratko istaknuo kako je zajedno sa svojom porodicom posebno osjetljiv na ovu popoulaciju.

Naravno najviše radosti je bilo na licima štićenika ove Ustanove, koji su sa osmjehom pratili kako počinju radovi te su ujedno uputili i svoje riječi zahvale investitoru.

Nadamo se da će ovakvih primjera biti sve više, te da će ovaj grad uvijek pamtiti ljude velikog srca koji su ulagali u njega.

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top