Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > HIFA OIL uspješno usvojila novu verziju ISO 14001:2015 kojim se definira sistem okolinskog upravljanja

HIFA OIL uspješno usvojila novu verziju ISO 14001:2015 kojim se definira sistem okolinskog upravljanja

Na završnom sastanku predstavnik certifikacijske kuće TÜV SÜD gospodin Jozef Varga nije ustanovio odstupanje koje bi spriječilo izdavanje certifikata ISO 14001:2015.

“Kako smo najavili početkom godine, ovim smo usvojili novu verziju ovog ISO standarda. Ostajemo dosljedni našoj posvećenosti unaprijeđenju kvaliteta poslovanja, sa posebnim osvrtom na unaprijeđenje sistema okolinskog upravljanja, ali i daljeg jačanja povjerenja i sigurnosti za sve naše partnere i širu društvenu zajednicu. Pratimo trendove, i trudimo se u tom smislu biti prvi. Podsjetio bih da je HIFA OIL još prije 15 godina bila prva firma u ovoj branši koja je prepoznala značaj uvođenja sistema kvaliteta u svoje poslovanje. Tako će ostati i ubuduće”, izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor HIFA OIL.

ISO 14001 poznat je kao standard koji definira sistem okolinskog upravljanja. HIFA OIL je 2013. godine bila prva firma u branši koja je prepoznala značaj uvođenja ovog standarda kao redovnu poslovnu praksu usmjernu na zaštitu životne sredine.

Osim ISO standarda za sistem okolinskog upravljanja, HIFA OIL je od ranije svoje poslovanje uskladila sa standardom upravljanja kvalitetom (ISO 9001).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top