Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > HIFA OIL osigurala stipendiranje Emine Mujkić iz Memića kod Kalesije

HIFA OIL osigurala stipendiranje Emine Mujkić iz Memića kod Kalesije

 Nakon informacije objavljene u medijima o teškom stanju u kojem se nalazi samohrana majka Šefika Mujkić koja nije bila u stanju osigurati redovan obrok za svoju kćerku Emina, predstavnik HIFA OIL danas je potpisao ugovor o stipendiranju Emine Mujkić za školsku 2017/2018 godinu, sa mogućnošću daljeg nastavka stipendiranja u skladu sa potrebama.

Nadamo se da smo ovom donacijom mogli doprinijeti normalizaciji života i školovanja 14-godišnje Emine koja živi sa majkom Šefikom u mjestu Memići kod Kalesije.

«Nakon što je u medijima pročitao ovaj članak, Izudin Ahmetlić direktor i vlasnik Hifa Oil me nazvao i kazao da moramo pomoći. Svi sastanci planirani za danas su odgođeni sa namjerom da odmah potpišemo ugovor o stipendiranju Emine, čime će nadam se biti omogućen nesmetan nastavak školovanja. Drago nam je da smo mogli pomoći i da ćemo olakšati egzistenicju ove porodice koja je u stanju socijalne potrebe. Emina nam je obećala da će vrijedno učiti i nastojati opravdati svojim rezultatima u školi povjerenje svih nas», izjavio je Venan Hadžiselimović izvršni direktor kompanije HIFA OIL.

Kako je ranije navedeno, Šefika Mujkić iz mjesta Memići kod Kalesije živi skupa sa 14-godišnjom kćerkom Eminom od socijalne pomoći koja mjesečno iznosi 70 konvertibilnih maraka. Zbog teškog zdravstvenog stanja Šefika nije radno sposobna.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top