Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > HIFA, AS Group i MADI donirali 170 000 KM za kupovinu CT aparata za tešanjsku bolnicu

HIFA, AS Group i MADI donirali 170 000 KM za kupovinu CT aparata za tešanjsku bolnicu

HIFA Group i AS Group donirale su 150.000,00 KM za kupovinu novog CT aparata za potrebe Opće bolnice Tešanj, potvrdio je direktor ove Javne ustanove Rifat Sejdinović.

Prema riječima direktora Sejdinovića akcija prikupljanja sredstava o kojoj je naš portal pisao do sada je dala izvrsne rezultate.

Posebnu zahvalnost direktor Sejdinović uputio je kompanijama koje su se izdvojile među donatorima a to su HIFA Group koja je donirala 100.000,00 KM, AS Group sa doniranih 50.000,00 KM te kompanija MADI koja je donirala 20.000,00 KM.

Donacije pristižu svakodnevno i kako je kazao Rifat Sejdinović u akciju prikupljanja sredstava uključili su se i privrednici sa područja susjednih općina.

Osim različitih kompanija, novac za novi CT aparat koji će zamijeniti stari doniraju i građani. Donacije građana iznose i do 10.000,00 KM, ali veliki broj njih imali su želju ostati anonimni.

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja i dalje, a direktor Opće bolnice Tešanj uputio je riječi zahvale na razumijevanju i pomoći svim dosadašnjim i budućim donatorima.

maglajinfo.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top