Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > Herojski čin Hajrudina Zulfića: Ne mogu da ne reagiram na nepravdu

Herojski čin Hajrudina Zulfića: Ne mogu da ne reagiram na nepravdu

Enisa ALAGIĆ

Hajrudin Zulfić mladić je iz Sarajeva koji je nedavno pretučen na tramvajskoj stanici dok je pokušao spriječiti dvojicu nasilnika da otmu šal mladiću u tramvaju. Ovom je mladom heroju tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odao priznanje i nagradio ga, rekavši da je njegovo djelo primjer građanske hrabrosti.

“Htio sam upoznati mladića i odati mu priznanje zbog njegovog plemenitog postupka. Očekujemo i da nadležne institucije urade svoj dio posla i pronađu nasilnike. Na taj način ćemo najefikasnije prevenirati ovakve nemile događaje”, poručio je tom prilikom gradonačelnik Skaka.

Dvadesetjednogodišnji Zulfić zadobio je u napadu na stanici gradskog prijevoza na Pofalićima povrede glave i ruke. Zulfić je on svestran i vrijedan momak koji od 14. godine radi i zarađuje svoj džeparac.

Nakon završene Srednje medicinske škole u Sarajevu, odlučio je prekinuti studij na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu zbog poslovne prilike. Strastveni je zaljubljenik u skutere, radio je dostavu tokom raspusta, bavio se trgovinom, a posljednje dvije godine uzgajao je japanske prepelice i prodavao jaja. Danas je zaposlen u jednoj firmi za prodaju medicinske opreme, a polije posla radi dubinsko pranje i čišćenje. Njegova je želja da u budućnosti pokrene vlastiti biznis.

Više na Stav.ba.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top