Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Haris Saračević – novi hafiz Kur’ana iz Sandžaka

Haris Saračević – novi hafiz Kur’ana iz Sandžaka

Sandžak je od jučer bogatiji za još jednog hafiza Kur’ana, Harisa Saračevića.

Haris Saračević je u ponedjeljak, 23.1., učenjem posljednjih sura iz Kur’ana okončao polaganje hifza pred Komisijom za hifz Mešihata IZ. Cijeli Kur’an je proučio za sedam dana, učeći dnevno po četiri i pet džuzeva (od 80 do 100 stranica napamet). O vremenu hafiske dove će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Povodom ovog mubarek događaja, hafiz Irfan ef. Malić, voditelje Škole Kur’ana Časnog u Novom Pazaru, je istakao da je hafiz Saračević prve korake hifza načinio upravo u toj školi i da mu je prvi muhafiz bio hfz. Abdurahman Kujević, današnji vd. Muftija sandžački.

„Imali smo tu čast preslušavati i biti u komisiji jednog novog kandidata za hifz Harisa Saračevića koji je uspješno položio svoj hifz i stekao hazifa, čuvara Allahove dž.š. riječi. Cijela Islamska zajednica treba biti ponosna na hafiza Harisa, koji je osvjetlao naš obraz. Radi se o izuzetno vrijednom i odgovornom mladiću. Vrijedi istaći i da je njegova supruga naučila cijeli Kur’an, i uskoro slijedi njen izlazak pred Komisiju za hifz. Nakon što ona položi, organizovat ćemo zajedničku hafisku dovu za ovaj hajirli bračni par hafiza. Ovo je velika pobjeda i uspjeh ne samo hafiza Saračevića, već i njegovih najbližih, porodice, roditelja, ali i Škole Kur’ana Časnog koja pokazuje rezultate uspješnog rada. Naš cilj je da u budućnosti još mnogo mladih djevojaka i mladića nauče i zavole Kur’an, i da svoje znanje stave na raspolaganje našoj zajednici“, istakao je hafiz Malić.

Piše: Nedim Botić

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top