Vijesti iz zemlje

Hamdija Fejzić predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice

- Fejzić navodi da će uskoro biti održan sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti imenovani predsjednici pododbora

U prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari danas je održan sastanak predstavnika udruženja koje okupljaju preživjele žrtve genocida i predstavnika Memorijalnog centra Srebrenica -Potočari na kojem je izabrano uže rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je aktuelni zamjenik načelnika općine Srebrenica Hamdija Fejzić.

“Mi smo danas održali jedan uži sastanak, na kojem je potvrđeno rukovodstvo Organizacionog odbora. Ja sam imenovan za predsjednika, a imenovani su i potpredsjednici i to direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Ševket Hafizović, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica Damir ef. Peštalić, a za sekretara je imenovan Nermin Alivuković. Moramo da krenemo s pripremama obilježavanja godišnjice”, kaže Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora.

Fejzić navodi da će uskoro biti održan sastanak Organizacionog odbora na kojem će biti imenovani predsjednici pododbora.

“Imenovat ćemo predsjednike pododbora i krenuti s aktivnim radom kako bi sve bilo spremno za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Nemamo mnogo vremena, a mnogo je posla pred nama”, ističe Fejzić.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button