Vijesti iz zemlje

Hafiz Kenan Musić u posjeti Kreševu: Budimo ustrajni u dobru

U hadži Hasanovoj džamiji u Kreševu sinoć je organizovano omladinsko druženje u sklupu Mreže mladih. Kreševo su posjetili musafiri iz Careve džamije i Tabačkog mesdžida na čelu sa hafizom Kenan ef. Musićem i hafizom Sadrudin ef. Išerićem. Nakon jacija namaza proučena je sura Jasin, a potom su hfz.Musić i hfz. Išerić održali predavanje.

„Naš cilj je da postignemo Allahovo dž.a. zadovoljstvo i da se međusobno volimo. Nijet je poput duše u tjelu, duša svakog djela je nijet. Sjećajmo se jedni drugih u dovama. U današnjem vremenu potreban nam je zikr koj glasi “ La havle vela kuvvete illa billah „(Nema snage niti moći, osim Allahove).“ Vežimo naša srca za naše džamije, blago li onome koji svoje srce veže za džamiju.“- poručio je hfz. Musić džematlijama Kreševa i MIZ Kiseljak.

„Među herojima su oni insani koji su se vratili u svoje džemate nakon što su bili protjerani sa svoje zemlje i svojih ognjišta. Došlo je vrijeme kada se islamski svijet budi. Moramo shvatiti da je 90-tih godina bilo pitanje da li će Bošnjaci opstati na ovim prostorima, međutim tada smo imali mudre ljude i one koji gledaju dalje, takvi nam trebaju i danas. Mladi su na velikom iskušenju, ali svi mi trebamo biti sretni i zahvalni sto nas je Allah uputio na pravi put.“- istakao je hfz. Išerić.

Za kraj hfz.Musić poručio je mladima: „Budite ustrajni u dobru“.

Hafiz Ibrahim ef. Čeho se u ime džemata Kreševo i MIZ Kiseljak zahvalio hfz.Musiću i hfz. Išeriću na izdvojenom vremenu i održanom predavanju.

Nakon predavanja upriličena je večera i druženje za omladinu Tabačkog mesdžida, Careve džamije i MIZ Kiseljak.

Za Akos.ba priredio: Džemil Ahbabović

Povezani članci

Back to top button