Vijesti iz zemlje

Hadžijska džamija: Proučena ikrar dova za 37 budućih tuzlanskih hadžija

 U Hadžijskoj džamiji u Novom Naselju u Tuzli danas je proučena ikrar, odnosno hadžijska dova za 37 budućih hadžija sa područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koji će ka Meki i Medini krenuti 8. odnosno 9. augusta, javlja Anadolu Agency (AA).

Imajući u vidu da odlazak na hadž osim finansijske zahtijeva i veliku fizičku i mentalnu angažiranost, cilj upućivanja dove za hadžije je da im put na hadž bude siguran.
 Današnjem učenju ikrar dove prethodila je svečana ceremonija tokom koje je hor Behram-begove medrese izveo nekoliko odabranih ilahija, a prisutnima su se obratili Ibrahim ef. Softić, imam u džematu Dobrnja i hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

˝Drago nam je da se iz godine u godinu broj hadžija sa područja grada Tuzle povećava. Naše džematlije izražavaju veliku želju i volju da obave petu islamsku dužnost. Danas smo im čestitali i zaželjeli da im ovaj put bude olakšan i da, uz Allahovu pomoć, lijepo odu i lijepo se vrate te da Allah dž.š. ukabuli njihove dove˝, rekao je hafiz Huskanović.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button