Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Hadžijama na raspolaganju 26.000 zdravstvenih radnika, 26 bolnica i 158 zdravstvenih centara

Hadžijama na raspolaganju 26.000 zdravstvenih radnika, 26 bolnica i 158 zdravstvenih centara

U ovim bolnicama imamo 6.000 kreveta. Imamo i 871 vozilo, kako mala tako i velika koja su spremna za dopremanje hadžija u bolnice. Također, imamo i 38 letjelica, kazao je šef zdravstvenog zavoda u Meki i predsjednik zdravstvene delegacije u organizaciji hadža 2016. Mustafa Belcun

Budućim hadžijama, oko dva miliona, koji su stigli u Saudijsku Arabiju kako bi obavili najveće muslimansko godišnje hodočašće, na raspolaganju je 26.000 zdravstvenih radnika u 26 bolnica i 158 zdravstvenih centara, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef zdravstvenog zavoda u Meki i predsjednik zdravstvene delegacije u organizaciji hadža 2016. Mustafa Belcun kazao je da su pokrili sva mjesta, kako vjerska tako i aerodrome u Meki i Medini i da pružaju pomoć bez naplate.

Dr. Belcun je u bolnici Mina za AA kazao da su uzimali žalbe i reakcije od prethodnih godina i da su radili na tome da ih isprave i ne ponavljaju.

Prema njegovim riječima, hadžije su primili nakon svih kontrola u zračnom i kopnenom području, granicama i aerodromima. Naime, radili su na tome da sva za mjesta budu pokrivena kada su zdravstvene usluge u pitanju.

“U okviru ove organizacije 26.000 zdravstvenih radnika, 26 bolnica i 158 zdravstvenih centara je na usluzi budućim hadžijama. U ovim bolnicama imamo 6.000 kreveta. Imamo i 871 vozilo, kako mala tako i velika koja su spremna za dopremanje hadžija u bolnice. Također, imamo i 38 letjelica”, pojasnio je Belcun.

Prema njegovim riječima, sve to rade u koordinaciji sa zemljama partnerima čiji državljani su na hodočašću.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com