Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > H.O. Dirhem: U Krajini podijeljena pomoć u vrijednosti od 12.000 KM

H.O. Dirhem: U Krajini podijeljena pomoć u vrijednosti od 12.000 KM

Humanitarna organizacija “Dirhem” je uz podršku Bosanskog kulturnog društva-BSC “Hilal” iz Engleske na području sedam krajiških gradova podijelila humanitarnu pomoć u vrijednost od 12.000 KM.

 

Pomoć se sastojala od prehrambenih i higijenskih artikala, madraca, dječije hrane i pelena, odjeće i drugih neophodnih artikala, a dijeljena je u Prijedoru, Sanskom Mostu, Ključu, Bos. Petrovcu, Bos. Krupi, Bihaću i Velikoj Kladuši.

 

Naši volonteri, njih 15-tak, uložili su veliki trud da pomoć stigne do onih najpotrebnijih, a većina njih se i u Centrima za socijalni rad spomenutih opština vode kao porodice u teškoj materijalnoj situaciji. Pomoć je ovog puta dobilo oko stotinu porodica.

 

Zahvaljujemo se Bosanskom kulturnom društvu-BSC “Hilal” iz Engleske koji je ovu pomoć poslao za porodice pogođene u poplavama, ali i drugim socijalno ugroženim porodicama, i na taj način donio osmijeh na lica mnogim našim sugrađanima.

 

Ovo je još jedna značajna akcija pomoći narodu Bosne i Hercegovine koju su zajedno realizirali aktivisti BSC-a “Hilal” iz Engleske i H.O. “Dirhem” iz Sanskog Mosta. Pored ove pomoći, tokom ove godine smo stradalima u poplavama u BiH donirali oko 70 tona razne pomoćigrađevinskog materijala u vrijednosti od 30.000 KMambulantna kola za Dom zdravlja iz Zavidovića, te 18 ovaca za dvije povratničke porodice iz istočne Bosne.

 

Ubrzo ćete na našoj stranici moći čitati o još jednom značajnom humanitarnom projektu kojeg zajedno realiziramo, a mi se nadamo da ćemo i u 2015. godini nastaviti ovu plodonosno saradnju od koje su konkretnu korist vidjele na stotine porodica iz BiH.

 {youtube}Fz4DTBGEQGA{/youtube}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirhem.org

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top