Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Gradonačelnik Skaka: Žičara neće biti projekt dostupan samo za elitu

Gradonačelnik Skaka: Žičara neće biti projekt dostupan samo za elitu

 Cijena karte za Trebevićku žičaru za bh. građane bit će 4 KM, povratna će biti 6 KM, rečeno je danas tokom prezentacije na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva. Djeci do 7 godina ulaz će biti besplatan, a u kabinama će se moći prevoziti i kućni ljubimci i bicikla.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka se tokom prezentacije, na sjednici Gradskog vijeća u sarajevskoj Vijećnici zauzeo da cijena mora biti prihvatljiva bh. građanima te da nije opravdano uvoditi ekonomsku cijenu, koja bi, prema analizi Javnog preduzeća „Sarajevo“ d.o.o. morala biti znatno viša.

„Kao gradonačelnik Sarajeva, neću dozvoliti da Žičara bude samo za elitu, ona pripada svim građanima Sarajeva, a Trebević je naš najveći park prirode. Pronašli smo rješenje da imamo minimalnu cijenu koja garantira održivi rad Trebevićke žičare, da objekt bude razvojni i da ne moramo dodatno investirati. Dali smo sugestiju da budu diferencirane cijene, i to posebne za bh. građane koje su usklađene sa platežnom moći, te cijenu za turiste, koja je opet znatno niža nego u odnosu na slične objekte u Evropi“ pojasnio je gradonačelnik Skaka.

Otvorenje Trebevićke žičare je zakazano za 6. april – Dan grada Sarajeva. U izgradnju nove Trebevićke žičare investirano je blizu 20 miliona maraka, a radi se o jednom od najznačajnijih poslijeratnih infrastrukturnih objekata u Sarajevu.

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top