Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Gradonačelnik Sarajeva dobio nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta

Gradonačelnik Sarajeva dobio nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta

Olimpijski komitet BiH dodijelio je sinoć Abdulahu Skaki, gradonačelniku Sarajeva, specijalnu nagradu Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Riječ je o jednom od najznačajnijih priznanja ove najmasovnije svjetske sportske organizacije. Istaknut je gradonačelnikov doprinos realizaciji projekta obnove Olimpijskog muzeja te organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019).

Međunarodno priznanje “Olimpizam u akciji” Skaki je uručeno na gala svečanosti “Izbor sportiste godine” za 2018. godinu u organizaciji OK BiH. Organizatori su istakli kako je energija koju Skaka ulaže u projekte bila ključna za uspjeh.

“Izuzetna mi je čast primiti ovo priznanje, koje dijelim s građanima Sarajeva. Obnova Olimpijskog muzeja je bila naša misija i poseban projekt. S ovog mjesta mogu reći da će se ova manifestacija sljedeće godine održati u obnovljenoj zgradi Olimpijskog muzeja. Izražavam zahvalnost i partnerima iz Vijeća ministara i Ministarstva civilnih poslova te Kantona Sarajevo koji su pomogli obnovu”, naglasio je Skaka.

Gradonačelnik je čestitao svim nagrađenim sportistima te najavio povratak olimpijskog duha u Sarajevo s predstojećim EYOF-om, koji će se održati u februaru naredne godine.

“Olimpijski plamen će ponovo gorjeti u Sarajevu na ponos svih nas kao najava nove sarajevske olimpijade”, naglasio je Skaka.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top