Gradonačelnik nagradio Hajrudina Zulfića za građansku hrabrost Gradonačelnik nagradio Hajrudina Zulfića za građansku hrabrost

Gradonačelnik nagradio Hajrudina Zulfića za građansku hrabrost

Vijesti iz zemlje 09/03/2018 Redakcija 2

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka odao je danas priznanje i nagradio Hajrudina Zulfića, mladića iz Sarajeva koji je brutalno napadnut nakon što je prošle sedmice pomogao sugrađaninu koji se našao na meti nasilnika. 
Tweet Share 0 Reddit +1 Pocket LinkedIn 0 – Ovo je pravi primjer građanske hrabrosti. Htio sam upoznati mladića i odati mu prizanje zbog... Gradonačelnik nagradio Hajrudina Zulfića za građansku hrabrost

– Ovo je pravi primjer građanske hrabrosti. Htio sam upoznati mladića i odati mu prizanje zbog njegovog plemenitog postupka. Očekujemo i da nadležne institucije urade svoj dio posla i pronađu nasilnike. Na taj način ćemo najefikasnije prevenirati ovakve nemile događaje – poručio je gradonačelnik Skaka.

Dvadesetjednogodišnji Zulfić je u napadu na stanici gradskog prijevoza zadobio povrede glave i ruke. Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo vodi istragu o slučaju.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.