Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Gradonačelnik Bihaća sebi smanjio platu za 40 posto: Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu

Gradonačelnik Bihaća sebi smanjio platu za 40 posto: Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu

Na zahtjev gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića, a uvažavajući finansijsku situaciju u budžetu gradski vijećnici jučer su na sjednici usvojili i izmijenu Odluke o plaćama i naknadama zaposlenika gradskih organa uprave Bihaća.

Želeći dati lični doprinos u stabilizaciji budžeta, gradonačelnik Fazlić predložio je izmjene u dijelu koji se odnosi na plaće i naknade gradonačelnika.

Predloženom Odlukom neto plaća gradonačelnika iznosi tri prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine prema posljednjem objavljenom statističkom podatku u protekla tri mjeseca.

Na ovaj način plaća gradonačelnika umanjena je oko 40 posto od plaće koja pripada gradonačelniku prema važećoj Odluci. Izmijenjenom odlukom plata gradonačelnika Bihaća umjesto predviđenih oko 4.500 KM iznosti će oko 2.500 KM, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

“Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promijeniti odnos prema javnim sredstvima, trošiti skromno i onoliko koliko imamo. Vjerujte, to je jedini način da bolje živimo u ovom našem gradu”, kazao je gradonačelnik Fazlić.

Akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top