Vijesti iz zemlje

Gradonačelnici Bandić i Skaka: Sarajevo i Zagreb na zajedničkoj turističkoj ruti

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima sastao se u palači Dverce s izaslanstvom Grada Sarajeva, predvođenim gradonačelnikom Abdulahom Skakom, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnik Sarajeva Skaka istaknuo je nakon sastanka kako mu je ovo prva službena posjeta Gradu Zagrebu otkad je na funkciji gradonačelnika Sarajeva.

Dva grada, Zagreb i Sarajevo, imaju potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji tako da su tema današnjeg sastanka bili konkretni koraci u nastavku razvijanja te suradnje na već postojećim, ali i na nekim novim poljima.

“Razgovarali smo o tome da nam Grad Zagreb da svoje eksperte iz oblasti EU fondova IPA-e. Mi smo formirali u sklopu Grada Sarajeva odjeljenje koje se bavi samo tim, tako da će nam Grad Zagreb pomoći iskustvima koja su imali u tome”, izjavio je gradonačelnik Skaka nakon sastanka.

Gradonačelnik Skaka se zahvalio gradonačelniku Bandiću što svake godine omogućava djeci iz Sarajeva ljetovanje na Jadranu, pa je u skladu s tim pozvao Grad Zagreb da okupi djecu koja bi već ove ili početkom sljedeće godine došla kao gosti u Sarajevo gdje bi učili skijanje na olimpijskim planinama.

“Bilo je govora oko uvezivanja Zagreba i Sarajeva u jednu zajedničku turističku rutu, zajedničku turističku destinaciju, i vjerujem da ćemo u tim oblastima, posebno u oblasti turizma, u budućnosti još kvalitetnije i još ozbiljnije razgovarati”, kazao je gradonačelnik Skaka.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nakon sastanka je izjavio kako je “strateški interes Republike Hrvatske dobra i iskrena suradnja s Bosnom i Hercegovinom, demokratskom, multietničkom, koja jamči ravnopravnost svakog naroda”.

“Isto tako je strateški interes Grada Zagreba kao glavnog grada Republike Hrvatske da najiskrenije, najotvorenije i najprijateljskije surađuje sa Sarajevom, glavnim gradom Bosne i Hercegovine”, kazao je Bandić.

Pozdravio je čin posjete gradonačelnika Skake Zagrebu u sklopu njegovih posjeta gradovima koji su prijatelji Grada Sarajeva.

Grada Zagreb i Grad Sarajevo potpisali su sporazum o međusobnom prijateljstvu i suradnji 2000. godine.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button