Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Grad Umag uskoro će dobiti prvi halal certificirani ugostiteljski objekt

Grad Umag uskoro će dobiti prvi halal certificirani ugostiteljski objekt

UMAG – Dana 11.11.2013. u prostorijama hotela Sol Umag održana je edukacija halal internih auditora zaposlenicima hotelskog tima. Edukaciji su prisustvovali predstavnici svih odjela: kuhinje i posluživanja, recepcije, domaćinstva, prodaje i nabave.

Cilj edukacije je bio upoznati kandidate sa zahtjevima halal kvalitete te educirati ih za samostalnu implementaciju i održavanje zahtjeva halal norme.

U prvom dijelu edukacijskog programa koji je vodio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra zaposlenici su upoznati sa radom i aktivnostima Centra, razvojem halal turizma u svijetu i Hrvatskoj, te samoj implementaciji halal norme u ugostiteljskim objektima. Drugi dio predavanja u kojem su bili detaljno objašnjeni šerijatski aspekti halala i harama te što je sve uključeno u te kategorije, vodio je Elvedin ef. Posavljak, glavni imam u Umagu

U završnom dijelu edukacije rukovoditelj Centra objasnio je implementaciju samog sustava te internu kontrolu halal procesa. Naglasio je pri tome da hotel Sol Umag uskoro postaje 11 halal certificirani ugostiteljski objekt te da interes hotelijera u Hrvatskoj za uvođenje halal kvalitete konstantno raste.

Nakon završene implementacije halal sustava Centar za certificiranja halal kvalitete će izvršiti certifikacijski audit.

halal.hr

Pratite naš Halal kutak portala Akos.ba

Facebook: Halal Balkan mreža

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top