Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Grad Sarajevo podržava rad VKBI, HNV i SGV

Grad Sarajevo podržava rad VKBI, HNV i SGV

 Tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je potpisao ugovore sa čelnicima Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI), Hrvatskog narodnog vijeća (HNV) i Srpskog građanskog vijeća (SGV) o finansijskoj podršci aktivnostima i projektima koje vode ove nevladine organizacije.

Gradonačelnik je istaknuo da Grad Sarajevo i na ovaj način nastoji doprinijeti stvaranju boljih uslova za kontinuirani razvoj i djelovanje ovih organizacija koje imaju poseban značaj za glavni grad BiH.

Skaka se predstavnicima udruženja posebno zahvalio na njihovoj aktivnoj ulozi u očuvanju i promicanju multietničkih vrijednosti Grada Sarajeva.

Predsjednik VKBI Emir Zlatar, u ime HNV Marijo Pejić te prvi čovjek SGV Sretko Radišić izrazili su zahvalnost gradonačelniku Skaki i Gradu Sarajevu na razumijevanju koje imaju prema njihovom radu. Istaknuli su da je ova podrška Grada Sarajeva dragocjena za realizaciju projekata u kojima ove organizacije aktivno učestvuju, a koji doprinose zbližavanju, zajedničkom životu i očuvanju multietničkog karaktera Sarajeva i BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top