Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Grad Doboj ispunio uslove za BFC certifikat

Grad Doboj ispunio uslove za BFC certifikat

Grad Doboj je ispunio uslove za certifikaciju grada sa povoljnim poslovnim okruženjem, prema zahtjevima BFC SEE (Business Friendly Certification South East Europe) standarda.

Naime, Verifikaciona komisija je nakon obavljene verifikacione posjete 18. 09. 2017. godine Gradu Doboju sačinila izvještaj o ispunjenosti BFC SEE kriterijuma i uputila ga na regionalnu potvrdu Akreditacionom tijelu BFC SEE, saopćeno je iz gradske uprave.

Regionalni savjet NALED-a za jugoistočnu Evropu je Gradu Doboju poslao Potvrdu o ispunjenosti kriterijuma programa certifikacije gradova/opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, u skladu sa standardom BFC SEE:2014.

Od datuma odluke Regionalnog savjeta, Grad Doboj stiče naziv „Povoljno poslovno okruženje“ odnosno „Business Friendly City“ i pravo korištenja i isticanja zaštitnog znaka Sertifikacije u skladu sa knjigom standarda.

Postignuta unapređenja tokom ovog procesa u smislu efikasnosti i transparentnosti gradske administracije te osnaživanje javno-privatnog dijaloga će se u narednom periodu još više učvrstiti kako bi se stvorile pretpostavke za ubrzanje lokalnog ekonomskog razvoja radi podizanja kvaliteta života građana Doboja.

Kroz cio proces implementacie BFC SEE standarda Grad Doboj je imao nesebičnu i sveobuhvatnu podršku RAST (Restoring Accountability and Supporting Transformation) projekta koga finansira USAID, a implementira agencija CRS.

biznisinfo.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com