Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Goražde: Turski Dijanet priredio iftar za 200 mladih

Goražde: Turski Dijanet priredio iftar za 200 mladih

U prostorijama Islamskog kulturnog centra iftarilo je oko 200 postača, koji su akšam, a potom i teravih namaz klanjali u Kayseri džamiji

 

Niz masovnih, zajedničkih iftara na području Muftijstva goraždanskog, započet je večeras iftarom za mlade iz BPK Goražde, kojeg je organizirala Uprava za vjerska pitanja (Diyanet) Republike Turske. U prostorijama Islamskog kulturnog centra iftarilo je oko 200 postača, koji su akšam, a potom i teravih namaz klanjali u Kayseri džamiji, prenosi Anadolu Agency.

„I prošli ramazan započeli smo upravo iftarom za mlade, za one koji su bolji od nas i kojima ostaje ljepša BiH nakon što nas više ne bude. Zahvaljujući Diyanetu Republike Turske, IZ Turske, i profesoru Mehmedu Gormezu, njihovom reisu-l-ulemi, odnosno predsjedniku Predsjedništva vjerskih poslova, u prilici smo da ove godine na području našeg muftijstva organiziramo iftare za 500 osoba. Dva će biti ovdje u Goraždu, a jedan u Čajniču, ako Bog da“”, rekao je goraždanski muftija Remzija ef. Pitić.

Prema riječima Selmana Aktaša iz Direkcije za društvenu brigu Diyaneta Republike Turske, ovaj vid pomoći narodu BiH, ali i drugih zemalja, postao je tradicija.

„Turski Diyanet pomaže u više od 60 različitih mjesta, u više od 68 različitih zemalja. Juče smo bili u Sarajevu, a nakon toga otišli smo u Maglaj gdje smo organizirali iftar za 200 ljudi. Danas smo u Goraždu, iftarićemo zajedno sa 200 ljudi i osjećam se posebno što smo ovdje sa našom braćom. Hvala Bogu pa im možemo na ovaj način pomoći“, ističe Aktaš.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top