Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Goražde: Sudanski inženjeri uspješno završili edukaciju u Bekto Precisi

Goražde: Sudanski inženjeri uspješno završili edukaciju u Bekto Precisi

Na svečanosti upriličenoj u povodu uspješnog završetka edukacije deset sudanskih inženjera u kompaniji  Bekto Precisa dodijeljena su priznanja i certifikati za konstruktore, alatničare i CAM programere koji su tokom tromjesecnog treninga pokazali izvanredne rezultate

 

Svečanu dodjelu certifikata i priznanja izvršili su Enisa Bekto, generalna direktorica i Amir Ćoralić, tehnički direktor Bekto Precise koji su izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima sudanskih inženjera i naglasili da je ovo tek početak buduće dugoročne suradnje između kompanije Bekto i Giadauta iz Sudana.

“Želim da vam svima čestitam za vaš rad, ponašanje i rezultate koje ste ostvarili tokom ova tri mjeseca i nadam se da odlazite kući sretni i zadovoljni. Do danas su nas vezivali rad i vaša obuka a od danas nas vezuje prijateljstvo i uspomena da smo radili sa izuzetnim ljudima od kojih očekujem da svoja znanja prenesu drugima kroz rad u svojoj kompaniji u Sudanu. Bekto Precisa će uvijek biti otvorena za vaše druge kolege koji budu željeli da se profesionalno usavršavanju kao što se nadam da će vaša kompanija biti naša stalna adresa u Sudanu”, istakla je Enisa Bekto.

Amir Ćorali , tehnički direktor koji je rukovodio cijelim procesom edukacije, naglasio je da je danas i sretan i tužan. “Sretan sam jer smo uspješno okončali edukaciju i vaću profesionalnu sposobnost podigli na veću razinu. Tužan sam jer se danas rastajem od izvanrednih i dragih ljudi za koje će me trajno vezivati najljepše uspomene. Želim vam, zato, mnogo sreće i uspjeha u budućem radu u vašoj zemlji i nadam se da ćemo se u budućnosti još susretati.”

U ime sudanskih inženjera upravi i svim uposlenicima su se zahvalili Yousif Abdellah Ahmad Mohammed Salih i Seid Elnur Ali Mahil i nisu krili emocije,“Vraćamo se u Sudan sretni i zadovoljni ali vam obećavamo da ćemo Bekto Precisu i Goražde ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu trajno nositi u najljepšim uspomenama. Ovdje smo primljeni izvanredno i prijateljstva koja smo stekli u Goraždu i vašoj kompaniji ostaće nam trajno u sjećanju. Hvala Bekto Pecisi, hvala gospodinu Redži Bekti, vama gospođo Enisa, hvala Amire, hvala i svim dragim ljudima u vašoj kompaniji sa kojima smo radili i od kojih smo mnogo naučili. Hvala i svim drugim ljudima u Goraždu koji su nas boravak učinili lijepim i nezaboravnim”.

akta.ba

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com