Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Goražde: Održan Okrugli sto posvećen biografiji Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Goražde: Održan Okrugli sto posvećen biografiji Božijeg poslanika Muhammeda, a.s.

Danas je u Goraždu, u organizaciji Aktiva nastavnika i profesora Islamske vjeronauke, te Medžlisa IZ Goražde, a u povodu 12. rebiul-evvela, održan literarni natječaj i Okrugli sto posvećen siri, tj. životopisu Allahovog poslanika Muhammeda, a.s..

Učešće u spomenutom uzeli su učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Učenici završnih razreda osnovne škole radili su literarne sastave vezane za tematiku Poslanika kao najvećeg uzora. Nakon pregleda radova od strane stručne komisije, na kraju Okruglog stola pobjednicima su uručene i vrijedne nagrade.

Prvo mjesto osvojila je Meriha Ratković, drugo mjesto Adna Obuća (učenice OŠ ”Husein ef. Đozo” Goražde), dok je treće mjesto osvojila Adna Muratspahić, učenica OŠ ”Mehmedalija Mak Dizdar” Vitkovići.

Vrijedne nagrade učesnicima natječaja dodijelili su direktori škola, te glavni imam Medžlisa Rasim ef. Džafić.

Učesnici Okruglog stola i realizatori tema o životu Muhammeda, a.s., bili su izabrani učenici osnovnih i srednjih škola koji su ovom prilikom pokazali zavidan nivo znanja o posljednjem Božijem Poslaniku, s.a.v.s. Inače, na samom početku ove svečanosti proučeno je i prigodno ašare, a lijepom izvedbom ilahije o Poslaniku, a.s., duše prisutnih razgalila je i učenica Džejla Ramović.

Nakon završenog Okruglog stola, domaćini iz OŠ ”Fahrudin Fahro Baščelija” upriličili su ugodno druženje i počastili prisutne goste.

Moderator Okruglog stola bio je predsjednik Aktiva nastavnika i profesora Islamske vjeronauke sa područja BPK, prof. Suad Begić.

Pomenute aktivnosti sastavni su dio manifestacije posvećene mjesecu rebiul-evvelu, mjesecu rođenja Allahova poslanika Muhammeda, a.s. Inače manifestacija u gradu na Drini počela je prije nekoliko dana tribinom u IKC-u Goražde, koju je, na poziv Medžlisa IZ Goražde, održao hafiz Alija ef. Rahman.
Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top