Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Goražde izvozi i znanje: Deset sudanskih inženjera na obuci u Bekto Precisi

Goražde izvozi i znanje: Deset sudanskih inženjera na obuci u Bekto Precisi

U okviru poslovne suradnje između Bekto Precise i sudanske kompanije GIADAUTO potpisan je ugovor o tromjesečnoj edukaciji njihovih inženjera u Goraždu, saopćeno je iz ove kompanije

 

Edukacija je započela 15. maja 2015 i trajaće do 15. avgusta tekuće godine. Edukacija obuhvata izradu alata, pravljenje konstrukcija i obuku za CNC programere.

GIADAUTO je najveća sudanska kompanija za proizvodnju auto-dijelova i drugih komponenti namijenjenih auto-industriji. Nakon obilaska pogona Bekto Precise početkom tekuće godine odgovorni ljudi iz GIADAUTA su odlučili da zaključe ugovor sa našom kompanijom i pošalju svoje inženjere na edukaciju u Goražde.

Nakon dolaska u Bosnu i Hercegovinu i Goražde sudanski inženjeri su izrazili svoje zadovoljstvo što će boraviti u jednoj prekrasnoj zemlji kakva je Bosna i vrhunskoj kompaniji koja posjeduje svjetsku razinu tehničke i kadrovske opremljenosti.

Prvog dana njihovog boravka u našoj kompaniju dobrodošlicu su im zaželjeli Redžo Bekto, utemeljitelj Bekto Precise, Enisa Bekto, generalna direktorica te Amir Ćoralić, tehnički direktor sa suradnicima.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top