Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Godinu dana nakon akvizicije LB.Profile GmbH osvaja nove tehnologije i tržišta

Godinu dana nakon akvizicije LB.Profile GmbH osvaja nove tehnologije i tržišta

Akvizicija njemačke kompanije poznate po inovacijama u ovoj oblasti, okončana je prije tačno godinu dana, a uslijedila je nakon što je EURO ROAL – kompanija kćerka HIFA OIL, nekoliko mjeseci ranije postigla strateško partnerstvo za distribuciju visokokvalitetnih profilnih sistema LB.Profile na tržištu Bosne i Hercegovine.

«Naša prva inozemna strateška akvizicija pokazala se kao odličan potez. Za veoma kratko vrijeme otovorena su nova tržišta za proizvode LB.Profile. Osim Holandije i novih kupaca u Njemačkoj, ušli smo na tržišta Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovne, a uskoro se očekuje i strateško partnerstvo u Makedoniji, i drugim zemljama”, navodi se u saopćenju Hifa Oil Grupacije.

Kupovinom LB. Profila Herbstein došlo je do strateškog grupisanja firmi, čim je stvorena dodatna sigurnost za unaprijeđenje proizvodnje u Herbsteinu. Osim toga, ojačana je uloga i značaj komapnije, a tako i branda na evropskom tržištu PVC profila.

LB. Profile već duže od 50 godina razvija sisteme za prozore i vrata, sa ogromnom kompetencijom, vrhunskom tehnologijom i akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je posljednja riječ u industriji umjetnih profila. Od 1960. godine razvijaju sisteme profila široke namjene, prvenstveno za vrata i prozore, kao i industrijske profile. Posjeduju ogromna iskustva, znanja i prednosti u branši ekstrudiranja u raznim sistemima PVC profila. Na osnovu kompetentnosti na području proizvodnje i rada na ekstruderima, u mogućnosti su razvijati specifične profile na zahtjev kupaca sa visokim parametrima pouzdanosti i funkcionalnosti. Neke od konkurentskih prednosti kompanije LB.Profile su i šest razvijenih sistema za direktno brtvljenje na PVC Profilima. Posjeduju 12 linija ekstrudera, kao i automatske linije proizvodnje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top