Vijesti iz svijeta

Globalni paket vijesti Aagencije Anadolija iz islamskog svijeta prezentiran u SAD-u

“Nadamo se da će ovaj projekat biti svojevrsni medijski most među muslimanima”, izjavio je zamjenik generalnog direktora AA Metin Mutanoglu  U okviru 41. godišnje konvencije Islamski krug Sjeverne Amerike – Muslimanska zajednica u Americi (ICNA-MAS) u gradu Baltimoreu, u saveznoj američkoj državi Maryland, sinoć je prezentiran Globalni servis vijesti Anadolu Agency (Anadolu World Report News Package).

S ciljem prezentiranja servisa vijesti koji se bazira na izvještaje iz islamskog svijeta, AA je otvorila štand u kompleksu koji posjećuju predstavnici vodećih muslimanskih nevladinih organizacija u Americi, ali i hiljade muslimana iz svih dijelova SAD-a.

Tokom prezentacije novog paketa vijesti AA, prisutnima se obratio zamjenik generalnog direktora i glavni urednik AA Metin Mutanoglu koji je istakao da je riječ o servisu koji će korisnicima nuditi vijesti islamskog svijeta iz oblasti ekonomije, politike, kulture i društva. Vijesti će biti servisirane na engleskom, arapskom i turskom jeziku.

Naglasivši kako će prezentirani servis vijesti popuniti nedostatke na medijskom poligonu u muslimanskom svijetu, Mutanoglu je kazao kako se servis aktivira u periodu kada AA prepoznaje nedostatak jakih novinskih agencija u tom dijelu svijeta.

“Nadamo se da će ovaj novi projekat biti svojevrsni medijski most među muslimanima”, kazao je Mutanoglu.

Mutanoglu je kazao kako je lansiranje novog paketa vijesti mali korak, ali da se ipak mora prepoznati kao početak znatno većeg projekta.

“Uz pomoć naše mladosti i entuzijazma, taj projekat će konstantno rasti”, kazao je Mutanoglu.

Čelnik ICNA-e Naeem Baig je istakao kako je nedostatak snažnog “muslimanskog glasa” u medijskom prostoru najveći izazov sa kojim se trenutno suočava muslimanska zajednica u Americi.

On je kazao kako će novi projekat Anadolu Agency biti koristan za američke muslimane, ali i za širu zajednicu u svijetu.

“To je glas koji nam treba za balans vijesti u medijima i dobijanje istinitih i pravovremenih informacija. To je stvarno nešto što smo čekali i čemu se radujemo”, kazao je Baig.

Ocijenio je da je novi paket vijesti AA “produkt odgovornog medija” koji ukazuje na probleme i nepravdu u različitim zajednicama i hvata se u koštac sa izazovima, poput islamofobije, sa kojima je suočen islamski svijet.

Štand AA u Baltimoru posjetio je i generalni sekretar Vijeća muslimanskih organizacija u SAD-u Oussama Jammal, koji je istakao kako je novi paket vijesti AA “izuzetna prilika” američkim muslimanima da kažu svoje mišljenje.

“Mediji danas su oči, uši, usta i glas koji nam donose vijesti i priče iz cijelog svijeta. Radujemo se da ste tu i da sarađujemo”, kazao je Jammal.

Predsjednik Islamske zajednice Sjeverne Amerike (ISNA) Azhar Azeez je kazao kako će vijesti novog paketa AA donijeti balansiranu sliku svijeta muslimanskoj dijaspori u Americi.

“Radujem se vašem iskoraku i nadam se i molim da uspijete u svojim nakanama”, poručio je Azeez.

Novi paket vijesti AA prezentirao je direktor sektora AA za marketing i razvoj biznisa Nedim Kaya.

Posredstvom novog Globalnog paketa vijesti AA, pretplatnici agencije će moći lako pratiti sva važna dešavanja u islamskom svijetu, imati priliku da uživo gledaju izvještavanja, prate agendu i ekskluzivne intervjue koje će novinari regionalnih i globalne mreže AA raditi sa liderima islamskog svijeta. Također će im biti dostupni analitički izvještaji, stalno ažuriranje vijesti, kao i bogati paketi fotografija i video zapisa u prilogu.

Novi paket vijesti AA je prvi medijski paket koji je specijaliziran za izvještavanje o dešavanjima u islamskom svijetu.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button