Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Gadžo Comerc pokreće proizvodnju čajnih kolutića u Agrokomercu

Gadžo Comerc pokreće proizvodnju čajnih kolutića u Agrokomercu

Kompanija Gadžo Comerc je u iznajmljenim pogonima velikokladuškog Agrokomerca započela probnu proizvodnju čajnih kolutića koji su veliki kupci, poput Konzuma, ocijenili izuzetno kvalitetnim. Kapaciteti omogućavaju proizvodnju sedam tona kolutića na dan, a kolika će ona stvarno biti zavisi od zahtjeva tržišta.

U poslovnu 2016. godinu Gadžo Comerc je ušao veoma ambiciozno, između ostalog i sa namjerom da preradu povrća (kiseli program) poveća za 40 procenata. Prema riječima Zlatka Sejmenovića, direktora Gadžo Comerca u Velikoj Kladuši, takvu proizvodnju spremni su prihvatiti i sve brojniji kooperanti udruženi u zadruge sa kojima kompanija ima izuzetno dobru saradnju.

Mustafa Gadžo, vlasnik i direktor kompanije ističe da država, nažalost, ne podstiče ovu vrstu proizvodnje. Ilustruje to činjenicom da poljoprivrednici po kilogramu kornišona imaju poticaj od 30 feninga a oni nakon što ga prerade i upakuju u teglu nemaju ni feninga.

Gadžo Comerc na domaće i tržište u regiji plasira osam grupa proizvoda sa šezdesetak vlastitih i 20 privatnih robnih marki. Među njegovim velikim kupcima je i Konzum u čijim je marketima prodaja keksa, namaza, prerađenog voća i povrća… u 2015. godini povećana za 25 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

H. Arifagić

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top