Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Stipendije > Fondacija Hastor obilježila 10 godina rada: Podrška za 2 000 mladih

Fondacija Hastor obilježila 10 godina rada: Podrška za 2 000 mladih

Naša misija jeste da mladim ljudima u BiH, prije svega, pružimo šansu da se bolje obrazuju, kazao je Seid Fijuljanin.

Svečanom akademijom u sarajevskoj Vijećnici Fondacija Hastor sinoć je obilježila 10. godišnjicu svog postojanja i rada. Na akademiji su predstavljeni stipendisti Fondacije i njihovi uspjesi u rad, te platforma daljeg djelovanja. Ovo je ujedno bila prilika da se predstavnici Fondacije zahvale svima onima koji su pomogli u njenom radu, piše Oslobođenje.

Uspjeh

Tokom desetogodišnjeg rada, Fondacija je bilježila mnogobrojne uspjehe, a svakako najveći uspjesi su uspjesi njenih stipendista. Zbog toga s ponosom ističu da u svojim redovima imaju najbolje matematičare, inovatore, književnike, umjetnike i muzičare.

– U okviru ovih 10 godina dešavalo se jako puno izazovnih i lijepih stvari. Brojke govore same za sebe. Činjenica da nakon ovih 10 godina imamo 1.714 aktivnih stipendista, preko 900 bivših stipendista, preko 500 odlikaša, da smo iznjedrili preko 250 magistara nauka i 700 diplomiranih mladih naučnika i da je mnogo njih došlo ne samo do željenog nivoa obrazovanja, već i do željene profesije u životu, nama pokazuje da smo na svojevrstan način uspjeli u onome što je naša misija. A naša misija jeste da mladim ljudima u BiH prije svega pružimo šansu da se bolje obrazuju, kazao je Seid Fijuljanin, direktor Fondacije.

Resursi

Osnovna ideja Fondacije jeste pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa. I u budućnosti, kako je kazao Fijuljanin, cilj će biti da kroz djelovanje stvaraju nove lidere, koji će svojim radom i zalaganjem biti oni koji će voditi svoju lokalnu zajednicu, a kasnije i veoma bitne funkcije u BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top