Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Fojnički Ms&Wood i tešanjski Dukat osigurali peciva za socijalno ugrožene učenike u Fojnici

Fojnički Ms&Wood i tešanjski Dukat osigurali peciva za socijalno ugrožene učenike u Fojnici

Sredstva su uplaćena lokalnom pekaru, koji će imati obavezu da cijelu godinu snabdijeva 10 učenika sa pecivima za sendviče.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja Ms&Wood zapošljava 350 radnika. Već nekoliko godina u okviru tvornice organiziran je “Ms&Wood College” u kojem je primijenjen koncept “cjeloživotnog učenja”. Osim učenika srednje škole koji obavljaju praksu, College pohađaju i već zaposleni radnici i menadžeri u ovoj kompaniji koji žele napredovati i postati vrsni majstori i inženjeri.

Dukat mlin i pekata Jelah – Tešanj osnovan je 1988. godine kao privatno preduzeće. U toku 2006. godine izgrađen je potpuno novi objekat mlina sa preko 2000 m2 korisne površine, da bi početkom 2007. godine bila završena montaža savremene opreme novog mlina Dukat i izgradnja druge faze silosa za žitarice. Danas je Dukat visoko pozicioniran, i nalazi se među 5 vodećih žitoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini. Proizvodni programi Dukata su mlin za preradu pšenice kapaciteta 200 tona na dan, te pekara kapaciteta 12.000 komda hljeba dnevno i pogon za proizvodnju domaćih kolača.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top